Als tweede genomineerde voor onze onderscheiding Limburgse Ondernemer van het Jaar (die volgende dinsdag in Hasselt wordt uitgereikt), presenteren we u Melexis uit Tessenderlo, het bedrijf van CEO Françoise Chombar (en Roland Duchâtelet).

Het ene recordjaar na het andere: zo kan men het traject omschrijven dat Melexis de voorbije jaren heeft afgelegd. Voor 2017 wordt opnieuw een groei van ongeveer 12 procent verwacht, wat de omzet over 500 miljoen zou tillen. De bedrijfsmarge werd eerder voor het hele jaar geraamd op 25 procent, goed voor 128 miljoen euro. In elke auto zitten vandaag gemiddeld acht onderdelen, zoals sensoren en chips, die door Melexis worden aangeleverd. In luxewagens zijn er dat makkelijk 20.

De werkgelegenheid steeg evenredig met de groei: van 1.100 naar 1.400 mensen. Daarvan werken er 170 in Tessenderlo. Het is daar dat Melexis onlangs nog investeerde in nieuwe testinfrastructuur.

CEO Françoise Chombar ziet haar bedrijf ook in de toekomst verder groeien. “De trends naar zowel elektrificatie van het voertuig als begeleid rijden zullen de automobielsector de komende vijf tot tien jaar transformeren”, zei Chombar onlangs. “Dat biedt Melexis fantastische opportuniteiten om sneller te blijven groeien dan de markt.”