Cegeka richt joint venture op met UZ Leuven

Het Hasseltse ICT-bedrijf Cegeka gaat een joint venture oprichten met het universitair ziekenhuis van Leuven. De bedoeling is om in het nieuwe bedrijf een geavanceerde oplossing te bouwen voor het elektronisch patiëntendossier (EPD).

Het UZ Leuven heeft al een pakket waarmee de medische gegevens van alle patiënten op een elektronische manier kunnen aangepast, bewaard en geraadpleegd worden. Daar wordt nu de ICT-expertise van Cegeka aan gekoppeld om het pakket te optimaliseren en te commercialiseren. Het Hasselts ICT-huis heeft namelijk ook al 20 jaar ervaring in allerlei medische software-toepassingen.

“Wij hebben jaren met hart en ziel aan ons platform gewerkt,” zegt prof. dr. Bart Van den Bosch van UZ Leuven. “Met deze joint venture kunnen we het project verder uitbreiden en professionaliseren.”

André Knaepen, CEO van Cegeka, is blij met de nieuwe ontwikkelingen. “Dit past binnen onze strategie om specifieke, sectorgerichte oplossingen uit te werken. Dankzij een sterke partner als UZ Leuven zullen we onze stempel nog meer kunnen drukken op de healthcare.”