De Hasseltse ICT-groep Cegeka heeft donderdag in het Nederlandse Geleen een gloednieuw datacenter geopend. Vanaf januari 2016 zal de groep vanuit deze locatie ‘trusted cloud-diensten’ leveren. Het datacenter, goed voor een investering van 10 miljoen euro, is een van de meest energie-efficiënte in Nederland, zo stelt Cegeka.

New Datacenter CEgEkA“Klanten besteden steeds vaker het beheer van hun IT-infrastructuur uit,” zegt André Knaepen, CEO van Cegeka Group. “Bij die keuze spelen controle en veiligheid een belangrijke rol. Daar spelen we op in met eigen en sterk beveiligde datacenters, zoals dit nieuwe datacenter in Nederlands Limburg. Van hieruit zullen we diensten in heel Europa aanbieden. Vooral in Duitstalig Europa willen we nog verder groeien.”

Het nieuwe datacenter zal functioneren als aanvulling op de andere die Cegeka al in gebruik heeft, met name in Hasselt, Leuven en Veenendaal. Op termijn wil Cegeka alleen de twee modernste datacenters, met name die in Hasselt en Geleen, overhouden.