Het Hasseltse IT-huis Cegeka heeft een nieuwe trofee op de kast. In Oostenrijk werd het IT-dienstenbedrijf DanubeIT overgenomen. Het bedrijf telt een 100-tal medewerkers, verspreid over het hoofdkantoor in Wenen en 4 vestigingen in Duitsland.

Ehm_Johann_Danube_IT“DanubeIT en Cegeka passen perfect bij elkaar,” benadrukt André Knaepen, CEO en oprichter van Cegeka.”We hebben dezelfde klantgerichtheid, we vertrouwen allebei op eigen datacenters voor onze ‘trusted cloud’-oplossingen en we bouwen daar beiden applicatiediensten bovenop. Met de integratie van DanubeIT kunnen we de ontwikkeling van Cegeka in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland versnellen,”

Johann Ehm, de oprichter en CEO van DanubeIT (foto), blijft aan het hoofd als Managing Director van Cegeka in Oostenrijk. “De continuïteit van de dienstverlening voor onze klanten is nu gegarandeerd, aangezien we voortaan deel uitmaken van een ambitieuze Europese speler,” aldus Ehm.”De samenwerking met Cegeka is het resultaat van de zoektocht naar een perfecte partner: een combinatie van financiële kracht met een internationale voetafdruk.”

Cegeka stelt nu in totaal 3.500 mensen tewerk in elf Europese landen en realiseerde in 2015 een omzet van 370 miljoen euro.