Investeringsmaatschappij LRM en Volta Ventures investeren samen met enkele private investeerders anderhalf miljoen euro in FibriCheck, een Limburgse start-up, gevestigd op de Hasseltse Corda Campus.

FibriCheck is de eerste medisch geaccrediteerde oplossing die via een app op je smartphone in staat is om vroegtijdig hartritmestoornissen te detecteren. FibriCheck behoort ook tot één van de 24 goedgekeurde projecten van actiepunt 19, een initiatief van minister Maggie De Block, waarbij ze met acht Vlaamse centra bekijken hoe FibriCheck optimaal gebruikt kan worden in de klinische praktijk. Met deze kapitaalinjectie zal FibriCheck zijn team verder uitbouwen, inzetten op nieuwe toepassingen en groeien op de Belgische en internationale markt. In 2018 staat ook de Verenigde Staten op de agenda.

“FibriCheck is een mooi voorbeeld van een cross-over start-up die ontstaan is in de community die we de laatste jaren aan het uitbouwen zijn in Limburg”, aldus Stijn Bijnens, de CEO van LRM. “FibriCheck combineert met deze tool de expertise in de ICT-wereld en de healthcare-sector. De internationale interesse in de toepassing toont bovendien ook aan dat het potentieel heeft om op korte tijd snel te groeien.”