Ingenieursbureau Cartesio, gevestigd op de Corda Campus in Hasselt, breidt fors uit. Het bedrijf van zaakvoerder Johan Bastiaens en operationeel manager Ine Truijen gaat in één klap een bijkomend kantoor openen in Leuven en Geel.

Cartesio werd opgericht in 2015 en verdriedubbelde zijn omzet in 2017. Ook de winstcijfers waren veelbelovend. Op dat elan willen Bastiaens en co verdergaan. Zo werden zopas twee nieuwe accountmanagers aangeworven, die meteen een nieuwe vestiging gaan aansturen. Het gaat om Rik Smets (links op de foto) voor de regio Geel, en Michael Maes (rechts) die vanuit Leuven aan de slag gaat.

“Momenteel tellen we 13 medewerkers en is het de ambitie om te groeien naar 22 medewerkers tegen eind 2018”, zegt Ine Truijen. “Tegen 2020 verwachten we 40 medewerkers in dienst te hebben.” Cartesio kiest voor de uitbreiding van het bedrijf voor het opbouwen van een community van ingenieurs. Dit gebeurt onder meer door evenementen te organiseren waar ingenieurs elkaar kunnen ontmoeten, zowel informatief als ter ontspanning.