Carmans lanceert nieuwe soort betonblokken

Het Lummense wegenbouw- en recyclagebedrijf Carmans heeft zopas een innovatief product voorgesteld. Blueblocks zijn grote betonnen blokken uit recyclagemateriaal, die – net zoals legostenen – gemakkelijk en snel te plaatsen zijn. Met deze megabetonblokken van de nieuwste generatie mikt Carmans vooral op de industriële bouwers.

blueblocks carmansCarmans Group heeft een flinke investering gedaan in de eigen BlueBlocks. “Dit product is gemaakt met hernieuwbare energie en hernieuwbare grondstoffen. Het is daarmee het meest CO2-vriendelijk product in zijn soort,” maakt gedelegeerd bestuurder Stefan Carmans zich sterk. Het meest opvallend zijn de ‘ronde noppen’, die meteen doen denken aan de legendarische legosteentjes. “Dankzij deze noppen zijn de BlueBlocks vlotter en sneller te plaatsen dan die van de vorige generatie van megabetonblokken,” aldus Carmans.

Carmans Group is ontstaan uit het gelijknamige wegenbouwbedrijf dat stamt uit de jaren zestig. Met Stefan Carmans staat de tweede generatie aan het roer. De groep bestaat momtenteel uit Carmans Aannemingen (wegenbouw en betoncentrale), Carmans Blue Technology (recyclage) en de jongste telg: Blueblocks. De groep stelt zo’n 40 mensen tewerk.