Carglass gaat samen met de gespecialiseerde vastgoedinvesteerder Montea 25 miljoen euro investeren in een nagelnieuw distributiecentrum in Bilzen, vlakbij het Albertkanaal. Daar zullen tegen midden 2018 zo’n 200 medewerkers gecentraliseerd worden.

Carglass Distribution, de afdeling die verantwoordelijk is voor de logistiek van alle autoruiten en toebehoren in ons land en acht West-Europese landen, gaat daar de activiteiten van vier verschillende distributiecentra in Hasselt en Genk samenbrengen. De internationale vastgoedinvesteerder Montea gaat het project met een potentieel van 50.000 m² naar de wensen van Carglass ontwikkelen en financieren. Carglass Distribution gaat het van Montea huren. De site op het industrieterrein Bilzen-Noord werd voorgesteld door waterwegenbeheerder De Scheepvaart.

“De aanwezigheid van een waterweg was cruciaal in de keuze,” zegt CEO Jean-Paul Teyssen van Carglass België. “Het wordt een multimodaal distributieplatform waarmee we Carglass nog meer verankeren in deze regio. Hopelijk kunnen we hier ook nog extra jobs scheppen”, maakt hij zich sterk.

Carglass Distributie levert vanuit ons land jaarlijks 1,2 miljoen autoruiten en 1,7 miljoen stuks toebehoren aan de 41 servicecenters in ons land, maar ook aan alle filialen in Duitsland, Nederland, Luxemburg, Denemarken, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Griekenland. “Twintig jaar geleden had je misschien drie verschillende soorten voorruiten voor een automodel. Vandaag zijn er dat gemiddeld 12. Wij zien die tendens nog groeien,” aldus sales- en marketingdirecteur Caroline Ameloot.

Carglass stelt in ons land 800 mensen tewerk. Het is een onderdeel van Belron, het grootste bedrijf ter wereld op vlak van autoruitherstelling en -vervanging. Belron is op zijn beurt een dochter van Groep D’Ieteren, de Belgische invoerder van de modellen van de Duitse autogroep Volkswagen.