De sociale werkplaats Buseloc heeft in Peer zopas haar intrek genomen in de nieuwe bedrijfsaccommodatie. De 113 personeelsleden zullen in het complex van maar liefst 7000 m2, instaan voor industriële toelevering, zoals de confectie en verpakking van matrashoezen, boxsprings en medisch toebehoren.

Buseloc werd precies 25 jaar geleden opgericht vanuit het buitengewoon onderwijs, het OCMW van Peer en het Begeleidingscentrum St.-Elisabeth uit Wijchmaal. Vandaag wordt samen met het opleidings- en tewerkstellingsproject Sopletex een dynamische organisatie gevormd, die zowel de bedrijfseconomische realiteit als het sociale aspect voor de re-integratie van langdurig werklozen onder ogen ziet.

“Door technische innovatie, zoals computergestuurde snijmachines, en de expertise van de werknemers, kunnen wij kwalitatieve producten en diensten op maat leveren,” zegt Leon Hendrix van Buseloc. “Door de verhuizing zijn we in de mogelijkheid om nieuwe markten aan te boren. Hierbij wordt vooral gedacht aan bijkomende confectiewerken, maar ook aan het samenstellen van pakketten, uitvoeren van mailingopdrachten en logistieke activiteiten.”