Happy Aging, het platform voor innovatie in de zorgsector, heeft zopas een delegatie van buitenlandse bedrijven over de vloer gekregen. Ze willen weten hoe Limburg te werk gaat om ideeën voor nieuwe producten en diensten uit te werken tot internationale, marktwaardige toepassingen.

“Wat hen vooral interesseert is hoe ze eindgebruikers (bejaarden en andere zorgbehoevenden) kunnen betrekken bij hun productontwikkeling”, zegt Piet Stinissen, gedelegeerd bestuurder van Happy Aging. “Dit helpt om de marktintroductie te versnellen. Een ander aspect waar de buitenlanders oren naar hebben, is het bouwen van een ‘scalable’ businessmodel als leidraad voor de uitbouw van een technologisch idee.”

In een volgende fase kunnen de buitenlandse ondernemingen gebruik maken van het Living Lab dat Happy Aging ter beschikking stelt. “Ze kunnen ze hier in Limburg hun technologie op grote schaal uittesten”, aldus Piet Stinissen.

De lokale bedrijven die deel uitmaken van Happy Aging halen ook zelf hun voordeel uit de buitenlandse belangstelling. “Met onze partners werken we aan een internationaal clusterplatform waarmee innovatie in de zorgeconomie ondersteund wordt.”