Dat de Corda Campus een succesverhaal is, weten u en ik al lang. In het buitenland rijst de interesse om te weten hoe die Limburgers het geflikt hebben om op korte tijd een bijzonder ecosysteem voor innovatieve bedrijven op de wereld te helpen. Daarom komen dinsdag (10 oktober) delegaties uit Heerlen en Aken een kijkje nemen in Hasselt.

Ze doen dat in het kader van de Digital Days, een project waarbij bedrijven uit de 3 regio’s bij elkaar gaan spieken om ervaringen op te doen over Euregionale business. Corda is nu de gastheer, onder impuls van Limburg Startup en de provincie Limburg. Het doel? “Met deze Digital Days willen we eerste échte stap zetten naar een Euregionale samenwerking, waar bedrijven kunnen groeien over de grenzen heen”, aldus gedeputeerde van Economie, Erik Gerits. “Er wordt altijd veel over gepraat, maar nu wordt er ook écht actie ondernomen.”

Heel concreet zal Corda Campus dinsdag een case presenteren aan de buitenlanders. Start-ups en scale-ups hebben mee nagedacht over de troeven die het succes van Corda bepalen. Dit willen ze overbrengen naar de bezoekers uit Heerlen en Aken. Ook op het programma: de Amerikaanse start-up coach Tristan Kromer, die kleine, maar ook grote bedrijven en overheden helpt bij het ontwerpen van innovatieve ecosystemen.

“We hebben momenteel al meer dan 100 inschrijvingen”, aldus Marc Beenders van Limburg StartUp. “Het publiek is een mix van start-ups uit de Euregio en academici. Met dit project kunnen we een belangrijke eerste stap zetten om te werken en te groeien over de grenzen heen.”