Buggybooker, de Hasseltse start-up van Frank Verheijden uit Neerpelt, wil dit jaar groeien van 100 naar 500 buggy’s. Om daarna snel Europa te veroveren. Om dat plan uit te rollen is geld nodig. Dat komt om te beginnen van LRM, dat een KlimOplening van 50.000 euro toekent.

buggy booker 2Frank Verheijden (36) was jaren lang een leidend ambtenaar in Neerpelt, bevoegd voor cultuur en communicatie. Drie jaar geleden rijpte bij hem het idee om een steentje bij te dragen aan een duurzame gezinsmobiliteit. Dat was de geboorte van de start-up Buggybooker. De ambtenaar werd ondernemer.

Buggybooker, gevestigd op de Corda Incubator in Hasselt, ontwikkelde eerst een ‘all-terrain’ buggy, geassembleerd bij Bewel in Diepenbeek. Daarmee schuimde Verheijden de Vlaamse steden en bedrijven af om de dienst aan te bieden. “De buggy staat nu op punt, na vele opmerkingen en aanpassingen op vraag van de klanten. Momenteel kunnen gezinnen al in 15 verschillende steden, gemeenten en bedrijven in Vlaanderen en Nederland van de dienst gebruikmaken. In 95% van de gevallen is dat gratis.”

“Op dit moment hebben we zo’n 100 buggy’s rondrijden,” aldus Verheijden. “Dat moeten er dit jaar 500 worden. Zover wij weten bestaat een dergelijk platform niet in Europa, tenzij hier en daar een pretpark of hotel dat op eigen initiatief en vaak tegen betaling een beperkte dienst aanbiedt. We moeten dus zo snel mogelijk de markt bezetten. Om ons project snel en efficiënt uit te rollen, zullen we onze organisatie op een meer professionele leest moeten schoeien.”

Dat alles kost geld. Buggybooker heeft bij de Limburgse investeringsmaatschappij LRM zopas een KlimOplening van 50.000 euro weten losweken, meteen de honderdste op rij (zie ander artikel). Dat moet voor Buggybooker de start betekenen voor een extra financieringsronde. “De speeltijd is voorbij. Nu wordt Buggybooker een echte onderneming,” beseft Verheijden.