Groep Bruyninx, de Hasseltse concessiehouder van onder meer de PSA-merken Peugeot, Citroën en DS Automobiles, krijgt een heel nieuw gezicht. Het familiebedrijf investeert vanaf volgende week ruim 2 miljoen euro in het nieuwe project Bruyninx Autovillage op de Hellebeemden in Hasselt. Daar komt ook de eerste en enige DS Store voor Limburg. Het nieuwe project heeft een hele stoelendans van vestigingen en showrooms tot gevolg, maar levert wel een flinke vereenvoudiging op.

Volgende maandag gaat de eerste spade voor het hele project de grond in. De werken worden in twee fasen gerealiseerd. In de eerste fase van de bouwwerken worden de merken Peugeot, Citroën en DS Automobiles (de hippe en luxueuze afsplitsing van het merk Citroën) ondergebracht in één gebouw op de Hellebeemden in Hasselt. In april volgend jaar moeten die werken al voltooid zijn. Daardoor komt het gebouw van Peugeot Limauto leeg te staan.
In dat gebouw worden in een tweede fase de merken Fiat, Alfa Romeo, Abarth en Jeep samengebracht. Ook dat zijn merken die door Groep Bruyninx worden verdeeld. Het einde van deze verbouwingswerken wordt voorzien voor eind volgend jaar.

Eenvoud
Bruyninx Schadebedrijf verhuist begin volgend jaar vanuit Alken eveneens naar het nieuwe Bruyninx Autovillage, terwijl Bruyninx Selected Used Cars verhuist naar een nieuwe plek wat verderop op de Hellebeemden. Autobedrijf Bruyninx ten slotte (Nissan en Kia) blijft op dezelfde plek op de Hellebeemden.

“Het lijkt ingewikkeld, maar voor de klant wordt het enkel maar eenvoudiger”, zegt Bill Olivier, CEO van het bedrijf. “Wie interesse heeft in één van de vele merken hoeft alleen maar naar Bruyninx Autovillage op de Hellebeemden af te zakken. Op termijn zullen overigens alle filialen ‘Bruyninx’ worden genoemd en zullen de namen Autogarden, Autobedrijf, Garage en Limauto verdwijnen.

De Groep Bruyninx telt in Limburg nog andere vestigingen in Genk, Sint-Truiden, Tongeren, Overpelt, Heusden- Zolder, Bree, Ellikom en Ham. Alles samen stelt de groep zo’n 230 mensen tewerk.