Broos & Ibrahimovic, het had de naam kunnen zijn van een internationaal voetbalmakelaarskantoor… Een duo met dezelfde achternamen heeft in Tessenderlo echter een heel andere handelsactiviteit opgestart. Ze gaan als zelfstandig agent een kantoor van ING-bank runnen.

Jasenko Ibrahimovic werkt al 10 jaar voor ING, Pieter Broos nu 7 jaar. Ze kennen dus de werkwijze en de producten van de bank als hun broekzak. “Toen ING in 2016 bekendmaakte dat de overgrote meerderheid van de lokale kantoren zou verzelfstandigd worden, hebben we niet getwijfeld”, vertelt Pieter Broos. “Het was wachten tot er zich een opportuniteit in onze buurt voordeed. We zijn afkomstig van Geel en Meerhout, dus is de regio geen onbekend terrein.”

In de maand dat het duo nu actief is in Tessenderlo, zijn er al 2 aanwervingen gebeurd. “Annemie Coemans werkte voordien al vele jaren in dit kantoor, en is dus een vertrouwd gezicht voor de klanten. Met nu ook Amy Van Ballaer erbij is ons team voorlopig compleet. Onze eerste betrachting is om onze 3.600 klanten te leren kennen en er een vertrouwensrelatie voor de lange termijn mee opbouwen. Met onze complementaire expertise in beleggingsproducten, kredieten en algemene bankzaken kunnen we iedere klant deskundig adviseren.”

Binnen enkele maanden wacht het nieuwe kantoor al een volgende uitdaging, aangezien Record Bank geïntegreerd wordt bij ING. “Met ook die klanten erbij, weten we zeker wat doen”, lacht Pieter Broos. “We zijn helemaal klaar voor het zelfstandig avontuur.”