Brabantia stopt geld in iconische pedaalemmer

Producent van huishoudproducten Brabantia gaat in zijn vestiging in Overpelt 7,5 miljoen investeren. Dit is nodig voor de verhoging van de productie en voor de uitbreiding van de activiteiten rond e-commerce. Dat heeft productiedirecteur Marcel Van De Velde (foto) gezegd.

brabantia overpeltIn Overpelt heeft Brabantia een fabriek sinds 1974. Er werken momenteel zo’n 215 mensen. De investeringen worden gespreid over 3 jaar en richten zich onder meer op de uitbouw van de e-commerce. Zo werd er al ruim een miljoen euro geïnvesteerd in het distributiecentrum dat werd ondergebracht in de voormalige gebouwen van Linpac Mouldings. “Het internet vormt een steeds groter deel van onze verkoop,” aldus Marcel Van De Velde. “Vooral in Groot-Brittannië, van oudsher onze belangrijkste markt, gaat de internetverkoop als een trein. Jammer dat België op vlak van e-commerce zo hopeloos achterop hinkt.”

Een ander belangrijk deel van de totale investering van 7,5 miljoen euro heeft te maken met de iconische pedaalafvalemmer. De emmer is inmiddels uitgegroeid tot het cultureel erfgoed van Brabantia. Elk jaar worden er tegen de twee miljoen exemplaren van geproduceerd en nu krijgt hij een facelift en een technische update. “Het deksel valt niet meer, maar veert langzaam dicht,” legt Marcel Van De Velde uit. Om de nieuwe afvalemmer in productie te nemen, werd in Overpelt al 1,8 miljoen euro geïnvesteerd.