Bouwteam Deusjevoo en 2 andere finalisten

Bouwunie Limburg schrijft elk jaar, samen met een aantal toonaangevende partners uit de bouwsector, een wedstrijd uit waarbij verschillende bouwteams met elkaar kunnen wedijveren voor de titel van het Beste Bouwteam. Als overgebleven kanshebbers heeft een vakjury (zie foto) 3 groepen van aannemers geselecteerd die tijdens een project uitstekend hebben samengewerkt.

Het gaat om het bouwteam dat de hoofdzetel van sociale huisvestigingsmaatschappij Ons Dak in Maaseik heeft gebouwd, het bouwteam dat voor standen- en decorbouwer Deusjevoo een nieuwe bedrijfsruimte realiseerde en tot slot om de ploeg die, ook op C-mine in Genk, het belevingscentrum C-Mine Expeditie heeft gebouwd.

Foto jury  Bouwteam 2014“Met deze wedstrijd willen we vooral een positief signaal geven aan de Limburgse bouwsector die momenteel nog steeds lijdt onder de economische crisis,” zegt directeur Davy Maesen. “Bovendien wordt het werken in teamverband steeds belangrijker in bouwsector. De bouwheer, architect, ingenieurs en aannemers worden immers al van bij de start in het projectconcept betrokken, wat voor een beter voorbereide uitvoering en dus een daling van de faalkansen zorgt. Ook de uiteenlopende expertise van de verschillende partijen komt het eindresultaat alleen maar ten goede.”

Annick Deboes, voorzitter van de Orde van Architecten en tevens juryvoorzitter, zal op woensdag 19 november de uiteindelijke eindwinnaar bekendmaken.