De Groep Slegers uit Bilzen en de APK Group uit Overpelt hebben zopas een overnameakkoord getekend. “Deza overname creëert een groeipotentieel en verdere ontwikkelingsmogelijkheden voor Groep Slegers”, zegt Paul Kerkhofs, CEO van APK.

De Groep Slegers omvat naast Slegers Algemene Aannemingen N.V. (algemene wegen­, riolerings­- en infrastructuurwerken) en Slegers Tuinbouw N.V. (groenaanleg en sportbouw) ook Drion Glijbouw N.V. (betonwerken met glijbekisting) en de BVBA Givako (drainage, aanleg en regeneratie van sportgrasvelden). De afdeling voor wegenbouw neemt ongeveer 80% van de activiteiten in beslag. Groep Slegers stelt ongeveer 60 medewerkers tewerk en realiseert een omzet van ca. 10 miljoen euro.

Overnemer APK Group uit Overpelt heeft de voorbije jaren een prominente rol ingenomen als infrastructuurbouwer, met een 40-tal business­units in België en Nederland. Vandaag realiseert de groep een omzet van 150 miljoen, met team van 1.100 eigen medewerkers.
Volgens Paul Kerkhofs, CEO en eigenaar van APK group, wordt met de overname van Slegers de uitbreiding van de multidisciplinaire dienstverlening beoogd. “De gezamenlijke schaalgrootte zorgt voor efficiënte, ondersteunende diensten en biedt vooral doorgroeimogelijk­heden voor ambitieuze werknemers en managers”, aldus Kerkhofs. “Dat is in een kleiner bedrijf niet altijd mogelijk.”