And the winner is… opnieuw Houben-Strabag. Voor de tweede keer deze week is deze combinatie uit de bus gekomen om een groot project te realiseren. Deze keer is het Quartier Bleu, het prestigieuze winkel- en wooncomplex aan de Kanaalkom, dat de toewijzing heeft gedaan van het moderne parkeergebouw en de bovengrondse woon- en winkelblokken. Dit is goed voor een investering van zo’n 26 miljoen euro.

“We zijn bijzonder trots dat we als Limburgse aannemerstandem het project kunnen bouwen,” verklaren Karel Luyckx, algemeen directeur bij Houben en Marc Notermans, regiodirecteur bij Strabag Genk. “Met 2.500 ondergrondse parkeerplaatsen en elf bovengrondse gebouwen is het project een uitdaging van formaat. De laatste maanden hebben we intensief gewerkt aan een strikte bouwplanning, in goed overleg met de bouwheer, waarbij we ieder onderdeel van het project in detail hebben uitgewerkt en geoptimaliseerd.”

Een uitdaging wordt het minimaliseren van de hinder voor de buurtbewoners, wat een duidelijke eis is van projectontwikkelaars Chateaux Real Estate en Matexi. “We bekijken bij iedere stap hoe we de impact voor de buren kunnen minimaliseren,” zeggen Philippe Onclin, eigenaar van Chateaux Real Estate, en Tom Van Becelaere, Business Unit Manager Limburg bij Matexi. “De nabijheid van het water is een belangrijk onderdeel van de werflogistiek.”

Half januari starten de bouwwerken van de ondergrondse constructie. Die bedraagt 100.000 m2 en zal gerealiseerd worden in een recordtempo. Het eindresultaat wordt een hypermoderne openbare luxeparking voor zo’n 2.500 auto’s. De aansluitende bouwtijd voor de bovengrondse ruwbouwconstructie is geraamd op 12 maanden.