In tegenstelling tot wat de vakbonden bij hoog en bij laag verkondigen, gaan de werknemers in Vlaanderen erop vooruit. Dat beweert Voka Limburg, dat de impact van de taxshift en de indexering op het loon van een gemiddeld gezin (en van een alleenstaande) berekende.

“Daaruit blijkt duidelijk dat werknemers, zowel gezinnen als alleenstaanden, er de komende jaren enkel op vooruit gaan,” aldus Johann Leten. “Het beschikbaar inkomen is dus helemaal niet aan het dalen. Volgens de Nationale Bank is het bruto beschikbaar inkomen vorig jaar met 1,8% gestegen. De taxshift en de loonindexering compenseren de hogere tarieven van elektriciteit, enzovoort.”

Volgens Leten houdt de kritiek op het verlies van jobs geen steek: “Heel wat indicatoren wijzen erop dat het aantal banen dat deze regering vooropstelde, ook daadwerkelijk gecreëerd gaat worden. Zo steeg het aantal vacatures in het eerste kwartaal in Vlaanderen met 23% tot 55.489 jobaanbiedingen. Ook in Brussel en Wallonië zit het aantal jobaanbiedingen in de lift.”

stijging lonen