Het Genkse bedrijf BME, gespecialiseerd in de logistieke afhandeling van e-commerce-transacties, gaat onderzoeken hoe moderne technologie de productiviteit van hun magazijnmedewerkers kan verhogen. Met behulp van ‘smart glasses’ wordt getest of handenvrij orderpicken mogelijk wordt.

BME gaat voor het onderzoek een samenwerking aan met RMDY, een expert in virtual & augmented reality. Door de speciale bril te dragen, zullen de medewerkers zonder hun handen te gebruiken de barcodes op de rekken kunnen scannen. De bril is geconnecteerd met de database voor stockbeheer, waardoor de goederen zonder foutenmarge in en uit de rekken kunnen gehaald worden. Of die doelstelling realistisch is en kan bijdragen tot een meer efficiënte workflow, zal nu intensief worden getest.

“Er bestaan vandaag al enkele toepassingen met smart glasses, zelfs binnen de logistieke sector, maar we merken dat de meerwaarde nog te beperkt is”, zegt Daniel Ciccodemarco, Managing Director van BME. “Innovatie is pas succesvol als ze een meerwaarde biedt voor het bedrijf, de werknemer en de klant. Daar streven we naar.”