Het stadsbestuur van Bilzen heeft een nieuwe zone van 8,7 hectare aangesneden om industriegebied De Spelver uit te breiden. Deze derde fase moet over enkele jaren 20 bedrijven aantrekken die samen enkele honderden jobs zullen creëren. Vorige zondag mocht het reeds bestaande terrein maar liefst 6.000 bezoekers verwelkomen op de ‘open dag’ die 31 bedrijven van De Spelver georganiseerd hadden.

De Spelver is een gekende kmo-zone in Bilzen waar zich de afgelopen jaren tientallen, vaak nog ambachtelijke bedrijven gevestigd hebben. Ze namen afgelopen weekend het initiatief om het grote publiek uit te nodigen voor demonstraties en animatie allerhande.

“Met meer dan 6.000 bezoekers kunnen we spreken van een echt succes”, zegt schepen van Lokale Economie Bruno Steegen. “De meesten waren echt verrast door de verschillende activiteiten die er op het bedrijventerrein plaatsvinden. Een aantal van hen zijn zowel voormiddag als namiddag langskomen omdat ze graag alle bedrijven wilden zien. De zaakvoerders zelf waren ook tevreden over dit initiatief.”

Intussen wordt er werk gemaakt van de uitbreiding van De Spelver. “Binnen enkele jaren kunnen we onze bezoekers de bedrijven van de derde fase laten zien”, aldus nog Steegen. “Er is een stuk grond van 8,7 hectare voorzien waar nog eens 20 Bilzerse bedrijven kunnen bouwen. Hier zal ook het nieuwe containerpark gehuisvest zijn. De toegangsweg is al aangelegd en de bouw ervan zal nog dit jaar plaatsvinden.”