Na bijna iedere maand records te hebben gebroken, is het logisch dat 2016 werd afgesloten met absolute topcijfers wat het aantal starters betreft. Met 5.908 starters in Limburg is 2016 zelfs het beste jaar van de 21ste eeuw.

“We moeten wel een kanttekening maken bij deze cijfers”, zegt Johann Leten van Voka Limburg. “Onze provincie heeft een grote achterstand wat het aantal starters betreft. We hebben dus nog veel goed te maken. Al is het uiteraard wel positief dat Limburg procentueel de sterkste stijging laat optekenen. In 2016 waren er immers 15% meer starters dan in 2015, wat 3 tot 5% meer is dan in de andere provincies.”

Sowieso zijn de cijfers een indicatie dat het goed gaat met onze economie. Eerder deze week raakte bekend dat het aantal faillissementen met 14% is afgenomen en de werkloosheid met 6% is gedaald. Er werden duizenden nieuwe jobs gecreëerd. Voor VKW Limburg alvast een sein om bij het begin van het nieuwe jaar de ondernemers een dikke pluim te geven. “Want het zijn jullie, onze bedrijven, die het waar maken. Niet zeveren, maar doen!”, aldus Ruben Lemmens in zijn nieuwjaarsboodschap. “Al mogen deze positieve resultaten geen alibi zijn om te verslappen. Integendeel. De loonmatiging moet sterk worden verder gezet. Een lagere vennootschapsbelasting mag niet langer uitblijven. Want één ding is zeker: onze bedrijven zullen ook dat weer omzetten in spijkerharde resultaten.”