Bewel, de grootste werkgever in sociale tewerkstelling in Limburg, gaat maar liefst 10 miljoen euro investeren in een nieuwbouw. Niet voor zichzelf, maar wel bij Scania Parts Logistics in Opglabbeek. Bewel zorgt daar ‘inhouse’ al meer dan 10 voor een aantal verpakkingsactiviteiten. In het nieuwe gebouw, dat Scania zal huren, zullen 25 extra mensen aan de slag kunnen.

Bewel ondersteunt Scania voor een aantal repetitieve taken die niet te automatiseren zijn. Het gaat bijvoorbeeld om de verpakking van materialen die in bulk aangeleverd worden, zoals schroefjes, rubbertjes, oliefilters of motorcilinders. In totaal verwerkt het Bewel-team in Opglabbeek meer dan 25.000 verschillende onderdelen.

Door het succes van Scania, groeit ook de logistiek mee. “Het huidige gebouw is te klein geworden voor ons”, legt Johan Bongaerts, algemeen directeur van Bewel, uit. “Daarom trekken wij een nieuw gebouw op, vlak achter de huidige werkplaatsen in Opglabbeek. De aanbesteding hiervoor is ondertussen gebeurd. Het project van 16.000 m2 is klaar in december 2019.