Ticto, een start-up in de beveiligingsbranche, gaat een vestiging openen in Hasselt. Het bedrijf nestelt zich in de Corda INCubator en zal er meteen 3 medewerkers posteren. LRM neemt een participatie en kent Ticto een achtergestelde lening toe. Stijn Bijnens wordt bestuurder bij de veelbelovende starter.

Ticto is gespecialiseerd in een nieuwe soort van beveiliging. De badge die personen krijgen om een bepaalde ruimte te betreden, heeft een lampje dat flikkert in een bepaalde kleurencombinatie. Iedereen die geautoriseerd is in de ruimte, ziet de badge op hetzelfde ogenblik in dezelfde kleur. Zo valt het onmiddellijk op als iemand niet in de ruimte thuishoort. Het systeem is gekoppeld aan smartphones en gesofisticeerde ICT-toepassingen.

Ticto is met de technologie al de oceaan overgestoken. Het bedrijf heeft meteen een vestiging geopend in San Francisco. Met veel succes, want de uitreiking van de Oscars, die zopas in het Dolby Theatre van Los Angeles plaatsvond, werd door Ticto beveiligd. Een hele klus, aangezien heel wat reporters, fans en andere geïnteresseerden proberen om het grootste filmspektakel vanop de eerste rij, tussen de vedetten, bij te wonen. Ticto slaagde echter met glans in de vuurdoop, zodat alles volgens het draaiboek verliep.