Preton in Heusden-Zolder, specialist in geprefabriceerde betonnen panelen en structurele elementen, gaat een vijfde productiehal bouwen. Die moet klaar zijn tegen mei volgend jaar. Door de investering krijgen de 100 werknemers van Preton er nog 30 collega’s bij.

joyce verhoevenPreton werd opgericht in 2006 door Genkenaar Michael Stieglitz, een voormalig mijnwerker die later zijn strepen verdiende in de betonwereld. Zijn zakenpartner is Eddy Verhoeven. “De twee hebben destijds hun plannen aan de toog van een café letterlijk op een bierkaartje uitgetekend,” weet Joyce Verhoeven, dochter van Eddy Verhoeven en momenteel HR- en PR-manager bij Preton.

Sindsdien ging het snel. Het bedrijf telt momenteel vier productiehallen met een capaciteit van 1.200 m² aan wandelementen en 20 m³ aan structurele elementen (zoals balken, kolommen, terrassen, gebogen elementen of trappen). De omzet steeg in tien jaar tijd van 6 naar 20 miljoen euro. Het bedrijf telt al 100 werknemers.

“Onze belangrijkste troef is onze onafhankelijkheid,” zegt Joyce Verhoeven. “We maken geen deel uit van een of andere grote beton- of bouwgroep. We werken op maat van onze klanten, meestal aannemers.” Met succes, en de bijkomende investering tot gevolg.