PingPing, een soort interne betaalkaart die al enkele jaren wordt gebruikt door studenten en personeel van de UHasselt en Hogeschool PXL, zal weldra als betaalmiddel dienen in de Hasseltse horeca. Wie met PingPing zijn pintje of croque monsieur betaalt, zal bovendien een korting krijgen.

PingPing7Aan de UHasselt en Hogeschool PXL kan er in het restaurant, aan de fotokopiemachines en drankautomaten betaald worden met PingPing. Het is een systeem dat werd opgezet door Belgacom, maar vorig jaar werd verkocht aan het Limburgse bedrijf Alfa-Zet Systems. Die heeft nu de ambitie om het verder te verspreiden en vond in de horeca van Hasselt een eerste partner.

“Het voordeel voor ons is dat er snel kan betaald worden (contactloos) zonder dat er een pincode moet ingegeven worden,” zegt horeca-ondernemer Filip Vanheusden, die in Het Borrelhuis een tijdje proefdraaide met PingPing. “Bovendien laat het toe dat we de gebruikers ervan een lagere prijs kunnen aanrekenen dan andere klanten (PingPing staat op de studentenkaart). We zullen ook onze jobstudenten direct kunnen betalen in de vorm van een PingPing-tegoed, en zijn werktijden automatisch kunnen linken aan onze witte kassa.”

De scholen juichen de uitbreiding van PingPing toe. “We merken dat het voor onze studenten en personeel een efficiënt betaalsysteem is,” aldus PXL-directeur Ben Lambrechts. “Ze hebben geen bonnetjes, geldmunten of kopiekaarten nodig. Dat er nu ook mee kan betaald worden in de horeca, vinden we een uitstekende zaak.”