De raad van bestuur bij glasproducent Ducatt in Lommel heeft zich positief uitgelaten over de loonvermindering die de meerderheid van het personeel heeft goedgekeurd. Daarmee is een belangrijke stap genomen in de continuïteit van het bedrijf. Banken en investeerders moeten nu een akkoord vinden over de inbreng van bijkomend kapitaal.

Bij Ducatt wordt dun glas gemaakt dat bestemd is voor de volgende generatie zonnepanelen. Omdat de commerciële successen vooralsnog niet opwegen tegen de vele investeringen die nodig zijn, heeft het bedrijf dringend vers geld nodig. Hoofdaandeelhouder LRM, venture capitalist Urbain Vandeurzen en een derde partij zijn bereid om een bijkomende investering van 9 miljoen euro te doen. Voorwaarde was dat het personeel zou instemmen met het inleveren van 11 procent op de lonene. Aan die voorwaarde is sinds maandag voldaan, zo bleek uit een stemming.
De raad van bestuur vindt het signaal belangrijk, en wil nu voluit voor de continuïteit van de onderneming gaan. De bestuurders hebben de directie opdracht gegeven om samen met de banken en de investeerders een structureel en duurzaam plan uit te werken. Bij LRM verwacht men dat een akkoord niet meer veraf is, waardoor de werkzekerheid voor de 160 mensen kan gewaarborgd worden.