Voka Limburg heeft zopas de jaarlijkse Limburgse exportprijzen uitgereikt.

voka-exportprijs-fotoIn de categorie voor bedrijven met minder dan 50 werknemers, ging de award naar Clavis Media (Hasselt). De onderneming geeft boeken uit, en doet dit steeds vaker ook in het buitenland. Bij de grotere jongens, met meer dan 50 werknemers, won Datwyler Pharma Packaging (Alken). Hier worden rubberen dichtingen voor de medische sector gemaakt. Het vroegere Helvoet Pharma is al tientallen jaren erg exportgericht.

Nieuw dit jaar was de categorie ‘Born Globals’, waarbij een onderneming wordt gelauwerd die nog maar pas de exportmarkten heeft verkend. De hoofdprijs was voor Viata, een online apotheek uit Bilzen, die onder meer onze nationale doelman Thibault Courtois tot de aandeelhouders mag rekenen.

“Eerder dit jaar wonnen we reeds de BeCommerce Award voor beste starter, en nu mogen we deze erkenning aan ons palmares toevoegen,” zegt een enthousiaste Gianni De Gaspari, één van de initiatiefnemers van Viata. “Met dank aan ons voortreffelijk team.” Viata verwelkomt iedere week 1.200 nieuwe klanten, van overal in Europa.

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka Limburg, legt nog even de bedoeling van de prijs uit: “Export is belangrijk voor de Limburgse economie. Een groot deel van onze welvaart wordt er door gecreëerd. Limburgse KMO’s zijn al goed op weg om de grenzen over te steken. Maar na de buurlanden is het belangrijk om ook verder weg te kijken naar verre markten.”