Zeropoint.IT uit Paal-Beringen, gespecialiseerd in het detacheren van software-ontwikkelaars uit Pakistan en Sri Lanka, heeft in dat laatste land de branchegenoot EuroCeylon Software (ECS) overgenomen. Daardoor kan Zeropoint.IT nu uit een nog grotere pool van informatici putten. Zaakvoerder Bart Van Loon: “Door deze overname kunnen we nu nog beter een antwoord bieden aan Belgische bedrijven die door de krapte op de arbeidsmarkt in ons land geen softwareontwikkelaars meer vinden. In Pakistan en Sri Lanka kunnen wij voor hen heel wat meer ervaren IT’ers rekruteren. Terwijl er in Vlaanderen jaarlijks slechts een 2000 informatici afstuderen, ligt dat aantal in Pakistan en Sri Lanka samen op meer dan 50.000 per jaar. Bovendien voldoet het niveau van de afgestudeerden in beide landen aan onze Europese normen.”

Door de overname heeft Zeropoint.IT nu dus vier competentiecentra: één in Pakistan (PHP) en drie in Sri Lanka (Java, .NET en Progress). Bedoeling is om snel te groeien. “We zouden over vijf jaar het huidige personeelsbestand van 30 werknemers uit willen breiden tot 190 mensen in de drie landen,” aldus nog Bart Van Loon.

Tot slot nog dit: de zaakvoerders van Zeropoint.IT zijn beiden jonge snaken met een pak internationale ervaring. Jelle Mattelaer, 29 jaar, is geboren in Suriname, heeft gestudeerd in Singapore en woont al vijf jaar in Pakistan, waar hij de Pakistaanse vestiging leidt. Bart Van Loon, 31 jaar, is opgegroeid in Saoedi-Arabië, heeft gestudeerd in Noorwegen en zijn ouders wonen in China…