Belangrijkste prijs voor e-shops gaat naar Hasselt

kliumVoor het eerst in twaalf jaar gaat er een Thuiswinkel Award, de belangrijkste prijs in de Nederlandse ecommerce-industrie, naar een Belgische webwinkel. Die eer is voor de online shop Klium, die opereert vanuit Hasselt.

Klium bestaat 4 jaar (waarvan het laatste break-even) en verkoopt gereedschappen en toebehoren voor de industrie. Er worden zo’n 120.000 artikelen van zo’n 60 merken aangeboden. Vooral in België en Nederland wordt het aanbod en de bijhorende dienstverlening erg gewaardeerd. Ook op IT-technisch vlak is Klium een toonbeeld. Opvallend is bovendien dat er nauwelijks geld werd besteed aan marketing. Alleen werd er flink ingezet op SEO en SEA, met andere woorden, op een hoge rangschikking in zoekrobots en advertenties op zoekmachines.

“Deze onderscheiding is voor ons een erkenning dat we goed bezig zijn,” aldus Michael Cornelis van Klium. “En een bewijs dat onze tactiek van steeds de klant centraal te plaatsen, aanslaat.” Het bedrijf mikt op verdere internationale expansie. De domeinnaam Klium.com is alvast gereserveerd…