Schoofs nv, het bouwbedrijf uit Borgloon, is door Dirk Schoofs verkocht aan Musa Soydemir (44), die tot dusver co-manager en sinds 2009 ook minderheidsaandeelhouder was.

schoofsMet de overname door één van zijn managers, realiseert het bedrijf een eerste stap in een totale management buy out. Dit gaat gepaard met wijzigingen binnen het bestuur van de onderneming. Naast Musa Soydemir zal Ivan Geeraerts (41) zich als gedelegeerd bestuurder toeleggen op de financiële aspecten bij Schoofs en op de eigen vastgoedprojecten. Er wordt bovendien met Lawrence Lesire (35) een nieuwe bestuurder aangesteld. Hij neemt de taak op van technisch directeur.

“De tijd was rijp om het bedrijf los te laten,” zegt Dirk Schoofs. “Dat kan ik nu met het volste vertrouwen, want het zijn ervaren en gedegen handen waaraan ik het toevertrouw. Daarnaast zal ik zelf ook nog geruime tijd meedraaien. De continuïteit in projecten blijft dus voor de volle 100% gewaarborgd.”

De nieuwe eigenaar is enthousiast: “Ik dank Dirk Schoofs voor het vertrouwen,” aldus Musa Soydemir. “We hebben dan ook ruim zeven jaar fijn kunnen samenwerken. In deze periode heb ik veel van hem geleerd over het reilen en zeilen in de aannemingswereld. Met de overname houden we een sterke focus op de toekomst, waarbij een verdere professionalisering aan de orde is.”

Het familiebedrijf, dat weldra 75 jaar bestaat, telt momenteel 45 medewerkers en haalt een omzet van circa 18 miljoen euro.