Befrako uit Zonhoven, exclusief invoerder en verdeler van allerlei elektrische apparaten zoals de naaimachines van Singer, heeft 3 nieuwe topmerken aan het gamma toegevoegd. Ze komen alle 3 uit Duitsland. “Beurer biedt het grootste assortiment van gezondheid- en wellnessapparaten in Europa aan,” zegt Koen Evers van Befrako. “Voor verwarmingsdekens en weegschalen zijn ze zelfs de absolute nummer 1, en ook in meters voor bloeddruk en hartslag behoren ze tot de top. We zijn heel fier om deze producten te mogen verdelen.”

Dat geldt ook voor het merk Steba, dat al meer dan 90 jaar huishoudtoestellen maakt. “Hun apparaten om te bakken, grillen en braden betekenen een absolute meerwaarde voor de Belgische consument,” aldus Koen Evers. “Dit bedrijf is ook sterk in luchtbehandelingstoestellen.”

Koen Evers van Befrako.

Tot slot heeft Befrako een licentie gekregen van het Duitse Ritter, al meer dan 100 jaar gekend voor de allessnijders (brood, vlees,…). Befrako versterkt daarmee zijn positie als groothandelaar voor elektrische apparatuur. “Het is een groot voordeel voor grootwarenhuizen en elektrozaken dat ze op één adres terechtkunnen voor breed assortiment,” zegt Koen Evers. “Zo hebben ze ook één aanspreekpunt vlakbij voor de volledige naservice. Voor een aantal merken hebben we de GGG ingevoerd, wat staat voor Geen Gezeur Garantie. Dit betekent dat we zonder verpinken de toestellen omruilen als er tijdens de garantieperiode iets mee scheelt. Daar zijn we uniek in. Kortom, we hebben veel vertrouwen om met deze uitbreiding van het gamma een flink marktaandeel in te palmen,” besluit hij strijdvaardig.