Bedrijvencluster wil bijdragen aan klimaatdoelstellingen

BE2020 is de naam van een nieuwe vzw die als doel heeft om tegen 2020 de klimaatdoelstellingen in Limburg te helpen realiseren. De vereniging wordt financieel gesteund door een cluster van bedrijven die aangesloten zijn. Met de steun van overheidsinstanties, zoals het provinciebestuur en diverse gemeenten, zullen zij het grote publiek informeren en begeleiden in de overschakeling naar duurzame energie.

be2020_3De vzw bestaat uit ondernemingen en instellingen die een link hebben met groene energie, zoals Daikin, Viessmann, Gutami Solar, Obsidd, Enerdo, Energy People, Group Ceyssens, Knauf en zelfs Belfius Bank. Zij willen samen een totaaloplossing bieden voor mensen en bedrijven die de overstap naar energiezuinige materialen nog niet hebben gemaakt. Na een gratis energiescan (quick scan), zal er in functie van de noden en het budget, gratis advies worden gegeven over de installatie van een warmtepomp, energiezuinig glas, isolatie, zonnepanelen, een hogerendementsketel, spaarlampen, enzovoort. Belfius en de ondersteunende gemeenten sturen hun contacten met belangstelling in de materie, door naar BE2020.

Op 2 oktober vindt er in Beringen (Koolmijnlaan 181) alvast een opendeurdag plaats, waar gratis advies wordt gegeven en de diverse toepassingen opgesteld staan.