Gevraagd naar de 5 bedrijven waar Duitsland het meest fier op is, komen namen naar voor als Zalando en Scout24. Eén opvallende naam in het exclusieve lijstje is machinebouwer Bdtronic, geleid door Limburgers Patrick Vandenrhijn en Andy Jorissen.

In plaats van Made in Limburg gaan we even de grens over naar Made in Duitsland… Het economische magazine Wirtschaft TV heeft een lijstje opgemaakt van de 5 bedrijven waar Duitsland het meest fier op mag zijn. De autobouwers worden even buiten beschouwing gelaten. “Er zijn nog enkele pareltjes die onder de radar blijven en van de overheid weinig ondersteuning krijgen”, stelt het medium. “Vooral de internetbedrijven krijgen niet de erkenning die ze verdienen. Maar ook enkele productiebedrijven maken wereldwijd furore en mogen bij de meest succesvolle van Duitsland gerekend worden.”

In de top 5 vinden we internetplatformen als Zalando (schoenen), Internetstores (fietsen), Xing (sociaal netwerk) en Scout24 (auto’s, maar nu ook reizen, immo,…). En verrassend misschien, ook één productiebedrijf, met name Bdtronic in Weikersheim. Het is een machinebouwer die vooral voor de auto-industrie machines ontwikkelt en produceert. De CEO van Bdtronic is Patrick Vandenrhijn, een Genkenaar die in 2000 naar Duitsland verhuisde en na een MBO mee aan het roer van de onderneming kwam. In zijn spoor kwamen andere Limburgers in het management, waaronder Andy Jorissen (internationale verkoop), Elisabeth Lantmeeters (HR) en Wim Dexters.

Bdtronic heeft zopas nog een overname gedaan in Italië, en heeft ook vestigingen in China, de VS, Mexico, België, Frankrijk en Groot-Brittannië. De kaap van 50 miljoen euro omzet werd onlangs gerond. Er werken nu zo’n 400 mensen voor het bedrijf.