Het gekende telesecretariaat Offitel in Genk is verkocht. Stichters en zaakvoerders Luc Vannitsen en Bart Jansen hebben alle aandelen overgedragen aan Memo uit Zele, een sectorgenoot met een familiaal karakter.

Offitel werd meer dan 20 jaar geleden opgericht als telefonische permanentiedienst voor drukke zelfstandigen. Geleidelijk werd de dienstverlening uitgebouwd tot een volledig aanbod in de verwerking van inkomende en uitgaande oproepen. Het personeelsbestand klom tot meer dan 50 mensen.

Zaakvoerders Bart Jansen en Luc Vannitsen hebben nu beslist om het bedrijf over te laten. “Een persoonlijke keuze”, zeggen ze. “Enerzijds hebben we allebei de ondernemersdrang om nog eens iets nieuws op te starten en anderzijds is schaalgrootte ook in onze sector een cruciaal voordeel. Door deze overdracht ontstaat een grote, gezonde, groep die verder maximaal kan investeren in kennis en nieuwe services om zo de toekomst voor ons team en het merk Offitel veilig te stellen.”

De koper is Memo uit Zele, een vergelijkbare dienstverlener, zowel qua grootte als qua type van klanten. Een familiaal bedrijf ook, geleid door Christine Vastenavondt en haar kinderen Ruth en Michael. Luc Vannitsen en Bart Jansen zullen Offitel nog even blijven begeleiden om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen.