De Limburgse ondernemer Huub Baren heeft de voorbije weken zijn positie als hoofdaandeelhouder bij het beursgenoteerde Connect Group fors versterkt. Via zijn IPTE Factory Automation (Genk) werden de aandelen in Connect overgenomen van QuaeroQ, het private investeringsfonds van de Matexi-groep. Eerder in 2016 kocht Baren ook al LRM uit.

Daarmee komt een einde aan een heel bewogen jaar voor het technologisch assemblagebedrijf Connect Group. Huub Baren, die destijds deze onderneming afsplitste van IPTE, kocht eerst de aandelen van LRM en vroeg daarna aan dezelfde investeringsmaatschappij om mee te doen aan een kapitaalverhoging om de toekomst veilig te stellen. Nadien kocht Baren dan weer alles terug, én werd een succesvol bod van 1 euro per aandeel (voor 8,2 miljoen) gelanceerd bij de andere referentie-aandeelhouder QuaeroQ.

IPTE Factory Automation heeft nu meer dan 78% van Connect Group in handen, waardoor Huub Baren nog meer dan vroeger de scepter zwaait over de 2 takken die destijds IPTE in Houthalen-Helchteren vormden. De koopwoede van de hoofdaandeelhouder heeft Conncect Group alvast geen windeieren gelegd. Met een stijging van 135% was het één van de meest rendabele aandelen op Euronext Brussel in 2016. De onderneming telt in heel Europa zo’n 1.600 medewerkers.