In het Franse Nantes wordt vanaf volgende zaterdag Les Pellons D’Or georganiseerd, een wedstrijd die geldt als het Europees Kampioenschap voor bakkers. Het Belgische team bestaat uit 3 meesterbakkers, waaronder Kenneth Van Hoesen uit Houthalen-Helchteren. Hij is door de bondscoach geselecteerd om de koffiekoeken (viennoiserie) voor ons land te fabriceren.

Er zijn 9 landen die meedoen aan het kampioenschap, dat om de 2 jaar georganiseerd wordt. België kon slechts 1 keer in de geschiedenis een medaille wegkapen, toen ons nationaal drietal in 2013 het goud meegraaide. Per land staat 1 bakker in voor het brood, 1 voor de viennoiserie en 1 voor een sierstuk volgens een bepaald thema. Coach Robert Inghelram neemt Kenneth Van Hoesen van Het Bakkerspunt in Helchteren mee om de koffiekoeken te maken. Hij krijgt 7 uur de tijd om 6 producten te fabriceren die de jury zal bepalen.

Het sierstuk moet in het teken staan van een lokaal sprookje. België heeft gekozen voor het verhaal van de Indische waterlelie’s, geschreven door Koningin Fabiola. Maandagavond laat weten we of Kenneth een medaille mee naar Limburg brengt…