Wijnhandel Baeten Vinopolis uit Maaseik doorkruist vanaf 8 november heel het land met een tourbus. Er wordt halt gehouden aan horecazaken om het personeel (gratis) op te leiden in wijn en verkoop.

“We zien heel vaak dat horecapersoneel weinig tot geen kennis heeft van wat ze aan hun klanten serveren, laat staan hoe ze dit moeten verkopen”, legt Michèle Baeten uit, mede-zaakvoerder van Baeten Vinopolis. “Hierdoor loopt de eigenaar inkomsten mis. Bovendien is, naast kennis, de passie en beleving rondom wijn een zeer belangrijke factor. Mensen gaan namelijk niet alleen op restaurant om hun honger te stillen, ze zijn op zoek naar een ultiem gevoel van genieten en verwend worden.”

“In onze tourbus staat de totaalbeleving centraal, zodat het horecapersoneel de meerwaarde hiervan zelf kan ervaren en doorgeven aan hun klanten. Samen met de kennis die we hen bijbrengen, zal dit bijdragen aan een hogere wijnomzet voor de eigenaar van de horecazaak”, aldus Michèle Baeten. Het idee voor deze actie komt van een stagiaire, die de noodzaak ervan had vastgesteld bij een onderzoek. Baeten Vinopolis overweegt om het project permanent aan te bieden bij de klanten.