TEDxUHasselt, een door studenten georganiseerde conferentie volgens het TED-concept, strijkt op zaterdag 26 maart neer op de universitaire campus in Diepenbeek. Zowel lokaal talent als internationale topsprekers krijgen er een forum om in krachtige, to-the-point presentaties, hun baanbrekende visies en vernieuwende ideeën met het publiek delen.

tedxuhasseltTEDxUHasselt is één van de oudste en grootste TEDx-evenementen van België en wordt tevens als toonaangevend voorbeeld gebruikt op de officiële TED-website, die miljoenen bezoekers telt. Met reeds drie succesvolle edities achter de rug, wil het team onder leiding van Martijn Peters (25) en Yves Ruland (23), ook in 2016 een onvergetelijke conferentie opzetten.

“De basisdoelstelling van TEDxUHasselt is het verspreiden van baanbrekend ideeëngoed,” aldus Martijn Peters. “Op deze manier willen we een groot netwerk vormen, en de lokale omgeving stimuleren tot innovatie en ondernemerschap. Door de jaren heen is er een community gegroeid van gepassioneerde mensen, die niet alleen de ideeën verspreiden, maar ze ook uitvoeren. Tot slot willen we jongeren, in het bijzonder studenten, motiveren, ondersteunen en aanzetten om actie te ondernemen en hun ideeën om te zetten naar de realiteit.”

“Challenge Accepted” is het thema voor de komende editie van TEDxUHasselt. “Met dit statement richten we de aandacht op wat vaak vooraf gaat aan een grensverleggende ontdekking, maar veel te weinig bij stilgestaan wordt, met name het aangaan van een uitdaging. Want daar begint ondernemen: de uitdaging aangaan om een opportuniteit tot een succes te maken.”

Deelnemen aan TEDxUHasselt is gratis, mits registratie.