Het Limburgse bedrijf Atrium, dat opleidingen organiseert in de logistieke en transportsector, heeft het Trainingscentrum Zeebrugge overgenomen. “Daarmee kunnen we onze klanten bedienen vanuit het hele land,” zegt zaakvoerder Pablo Coosemans van Atrium Opleidingen. Het bedrag van de overname is niet bekendgemaakt.

Pablo CoosemansAtrium organiseert onder meer opleidingen rond preventie en veiligheid, transport van gevaarlijke goederen, ecologisch rijden, intern transport met heftrucks, enzoverder. Ook de opleidingen in het kader van de zogenoemde Code 95 horen daarbij. “Zo moeten vrachtwagen- en buschauffeurs tegenwoordig om de vijf jaar minstens 35 uur opleiding volgen,” legt Pablo Coosemans uit. “Ze krijgen dan een attest op hun rijbewijs.”

Het Hamse Atrium Opleidingen werkt voor de meeste grote logistieke en distributiebedrijven. “Onze klanten vragen ook dat hun personeelsleden dichtbij een opleiding kunnen volgen. Dankzij de overname in Zeebrugge kunnen we beter aan die vraag beantwoorden,” aldus nog Coosemans. In het nagjaar wil Atrium zijn actieradius ook naar Wallonië uitbreiden. Atrium Opleidingen doet beroep op een vast netwerk van 25 specialisten en een honderdtal freelancers.