Uitzendgroep ASAP uit Genk heeft een akkoord bereikt over de overname van Ritmo, een Antwerpse sectorgenoot met 20 kantoren, 6 inhouse-offices en meer dan 50 miljoen euro omzet in uitzendarbeid en dienstencheques. “We willen hiermee ons marktaandeel in de regio Antwerpen verankeren, doorstoten naar de top 3 van die provincie en tegelijk voet aan de grond krijgen in nichemarkten zoals de hr van sectoren als haven & maritiem, technics, contact centers en artiesten,” zegt CEO Ruben Peumans. Door de integratie met Ritmo stijgt de omzet van ASAP HR Group naar 220 miljoen euro en het personeelsbestand naar 420 medewerkers.

Joris en Ruben Peumans van ASAP.

Joris en Ruben Peumans van ASAP.

Bea Van Valkenburg, gedelegeerd bestuurder van Ritmo, is ook blij: “Door op te gaan in de ASAP HR Group kunnen we onze sterktes toekomstgericht uitbouwen. Dat is ook goed nieuws voor onze klanten, uitzendkrachten en medewerkers. Via ASAP krijgen ze nu toegang tot een veel breder palet aan HR-diensten. Ook het persoonlijke contact verdwijnt niet. Het familiale gevoel en de hoge graad van service die ze bij ons gewend zijn, vinden ze ook bij ASAP terug.”

De verdere uitrol van het integratieplan gaat van start, eens de mededingingscommissie haar goedkeuring voor de overname heeft gegeven.