Het jonge softwarebedrijfje Appwise is amper 9 maanden na de start het nest al ontgroeid. Appwise neemt daarom zijn intrek aan de Via Media, in het gebouw waar onder meer ook TV Limburg zijn uitvalsbasis heeft.

Steffen & Bart“Wij ontwikkelen applicaties voor een brede waaier platformen. Maar we concentreren ons toch vooral op toepassingen voor de iPhone, iPad en Android,” zegt Steffen Brans, die samen met Bart Koninckx (To The Point Events), het bedrijf aanstuurt. Klanten zijn onder meer Voka, Concentra, Delorge-Peerlings en Lambrechts. “Wij kiezen bewust voor Limburg als uitvalsbasis,” vult Koninckx aan. “Onze provincie moet haar bescheidenheid afwerpen en lokale talenten verankeren.” Vandaar dat Appwise een oproep lanceert om de schaarste aan praktisch geschoolde appbouwers op te lossen. De hogescholen kunnen volgens de ondernemers nog beter inspelen op deze snelgroeiende business, door kant-en-klare studenten af te leveren.

“Want het is niet simpel om personeel te vinden,” weet Steffen Brans. “Er bestaat geen volwaardige opleiding tot ‘mobile app developer’, waar jongeren de praktische kneepjes van het vak kunnen leren. Alle huidige succesvolle appbouwers zijn self-made men, autodidacten. We roepen de hogescholen dan ook op om een volwaardige opleiding tot appbouwer te lanceren en willen hier graag toe bijdragen.”

Appwise wil zich intussen niet laten tegenhouden om te groeien. “We zijn inderdaad ambitieus. We willen binnen 2 jaar een 10-tal mensen in
dienst hebben en uitgroeien tot dé referentie op vlak van apps. Wij zijn dus volop op zoek naar witte raven.”