Appwise, het jonge bedrijf van Steffen Brans dat op korte tijd is uitgegroeid tot één van grootste app-bouwers van het land, is verhuisd naar Diepenbeek. Er werd een vierkantshoeve aangekocht, waarvan één vleugel door externe bedrijven kan gehuurd worden als creatieve en inspirerende plek voor vergaderingen of workshops.

Appwise maakt snel furore. In die mate dat Steffen Brans vandaag een team van zo’n 20 mensen aanstuurt en daarmee geldt als één van de voornaamste app-bouwers van het land. Dat vertaalt zich tevens in grotere klanten als HP, Center Parcs Europa, Wit-Gele Kruis, Joyn, Profel, Democo, Cubigo, Buzzooka, enzovoort. “Strategisch richten we ons alleen nog op projecten die we in co-creatie met de klant kunnen doen”, legt Steffen Brans uit. “We willen mee nadenken over hoe we een probleem met de beschikbare technologie kunnen oplossen. We halen onze voldoening uit de impact die we met onze apps genereren, bijvoorbeeld een belangrijke vereenvoudiging van de bedrijfsprocessen, tijdswinst, meer gebruiksgemak, enzovoort.”

Deze aanpak heeft Appwise geen windeieren gelegd. Het bedrijf groeide naar 20 medewerkers. “En dus moesten we op zoek naar een nieuwe omgeving, die de nodige inspiratie en stimulatie van creativiteit kon bieden”, aldus nog Steffen Brans. De nieuwe thuishaven is een vierkantshoeve in Diepenbeek, waar vroeger hemdenfabrikant CMT was gevestigd. “Een deel stellen we ter beschikking van klanten en kan gehuurd worden door externen die zich willen onderdompelen in de sfeer van nieuwe technologie en jong ondernemerschap. We vliegen hier met drones, verplaatsen ons op hooverboards, laten gezonde lunches leveren en spelen op het drumstel dat hier opgesteld staat… Zo houden we onze geest open en de spirit positief.”

Appwise heeft trouwens nog bijkomende kantoren geopend in Brussel en Eindhoven. “Voor de versterking in alle locaties zoeken we trouwens constant nog bijkomende krachten”, besluit Steffen Brans.