Centrauto Group, een Antwerpse verdeler van BMW en Mini, heeft de twee vestigingen van Peter Beckers overgenomen. “Het gunstige investeringsklimaat in de provincie Limburg heeft de strategische beslissing tot deze overname versterkt”, stelt Centrauto.

Centrauto Group heeft BMW-concessies in Wijnegem en Malle. Daar komen nu de vestigingen van Peter Beckers in Genk en Dilsen-Stokkem bij. “We zien deze overname niet louter als een geografische uitbreiding”, aldus de directie van Centrauto. “Een schaalvergroting is vanzelfsprekend een doelstelling, maar nog belangrijker is dat we onze de service- en mobiliteitsfilosofie kunnen implementeren in de overgenomen Limburgse vestigingen.”

“De concessies Peter Beckers zijn vandaag al succesvol, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we door de synergieën en de ‘best practices’ van al de verschillende vestigingen nog een hoger niveau kunnen behalen. Uiteindelijk streven we ernaar om als Centrauto Group dé referentie te worden.”

Daarnaast wil de groep meer werkgelegenheid creëren op alle locaties, de werkzekerheid garanderen én ook meer doorgroeimogelijkheden kunnen aanbieden aan de medewerkers. “Met een team van meer dan 250 werknemers is onze groep aan het uitgroeien tot de grootste
mobiliteitspartner van BMW in België”, aldus Centrauto. “En de ambities eindigen hier niet, want we zoeken verdere uitbreidingsmogelijkheden.”