Uitbaters van restaurants en cafés in Genk kunnen tips krijgen om hun zaak te verbeteren. Daarom moeten ze zich inschrijven voor een ‘mystery visit’, waarbij een anonieme inspecteur de zaak komt doorlichten. De bediening, de inrichting, de presentatie van het eten en drinken,… alles wordt stiekem geobserveerd en de bevindingen in een uitgebreid rapport gegoten. Zo krijgt de uitbater heel wat informatie om de klantenservice, en dus ook de omzet, te verhogen.

la focaccia genkHet stadsbestuur van Genk wil de sector een handje toesteken. Zo wordt één derde van de kostprijs om een mystery visit te laten doen, door de stadskas terugbetaald. Ook de lokale horecafederatie, Horeca Groot Genk, neemt een derde van de kostprijs voor haar rekening, zodat het initiatief heel laagdrempelig wordt.

“Kwaliteitsvolle, gezellige en sterke horecazaken vormen een enorme troef voor onze stad en dragen bij aan de uitstraling en gezelligheid,” aldus de nieuwe schepen Lotte Trippaers. “Daarom steunen we dit project.”

De ondernemers zijn enthousiast. “Vorig jaar nam ik met onze zaak La Focaccia al deel,” vertelt Lidia Paletta, voorzitter van Horeca Groot Genk. “Ik kan zo’n mystery visit alleen maar aanraden. Je leert er veel uit en kunt met het rapport direct aan de slag om je zaak nog beter te maken.”