André Knaepen, CEO van Cegeka, heeft donderdagavond in aanwezigheid van meer dan 1.000 genodigden de Ondernemersprijs Herman Dessersprijs in ontvangst mogen nemen. Hij gaat 2 duo’s vooraf die eveneens genomineerd waren, met name de burgemeesters Lode Ceyssens en Benny Spreeuwers (Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek) en Piet en Widukind Stockmans (Studio Pieter Stockmans).

Dat André Knaepen deze belangrijke onderscheiding krijgt, is geen verrassing. Het zakelijk parcours oogt indrukwekkend. Hij bouwde in 25 jaar tijd Cegeka uit van helemaal niets tot één van de grootste IT-dienstverleners in het land. Het bedrijf telt vandaag meer dan 4.000 werknemers in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Tsjechië. Daarvan werkt zowat de helft in Limburg. De omzet bedroeg vorig boekjaar 414 miljoen euro, een stijging met 12%. De hoofdzetel van Cegeka bevindt zich in Hasselt, meer bepaald in de ‘scheve torens’ tussen het provinciehuis en Kinepolis.

In zijn dankwoord zei de winnaar dat ondernemen je nek uitsteken is. “Als dat lukt, creëer je welvaart en dat geeft een fantastisch gevoel”, aldus Knaepen. Hij dankte voor de “warme thuis” zijn vrouw Sonja en de kinderen Sam, Wendy en Tom.