Martin Vandereyt & zonen, werkzaam onder de naam Houtskeletbouw Vandereyt, heeft de 8ste Drijfveer gewonnen. Het is een prijs die door Unizo Zonhoven wordt toegekend aan een lokale onderneming die het afgelopen jaar uitzonderlijke prestaties heeft neergezet. Schoenen Timmers en restaurant Mondo waren de andere genomineerden en konden net als de winnaar op een erg lovend rapport van de jury rekenen.

martin-vandereytHoutskeletbouw Vandereyt is een ‘pur sang’ familiebedrijf, dat toonaangevend is in de houtskeletbouw,” weet John Donders, voorzitter van Unizo Zonhoven. “Ze richten zich vooral op de particuliere woningbouw, maar realiseerden eveneens bedrijfsgebouwen, zoals dat van JBC in Houthalen en ADMB in Westerlo.”

Vandereyt werkt veelal met zelf ontwikkelde machines. Het bedrijf is bovendien een actieve deelnemer om Europese normen en keurmerken op te zetten rond de brandweerstand, stabiliteit en isolatie van houtskeletbouw.

Intussen heeft Vandereyt ook een afdeling opgezet in Hongarije, die moet dienen voor de toelevering naar de Europese markt.