Na de gesmaakte presentaties van voormalig reconversiemanager Thyl Gheyselinck en de CEO van Nike Laakdal, Luc Hoyberghs, mocht uiteindelijk Sven Martens uit handen van Limburgs gouverneur Herman Reynders de award voor Jonge Limburgse Ondernemer van het Jaar in ontvangst nemen. Sven Martens haalde het nipt voor de andere genomineerden Jo Peters (Deusjevoo), Peter Vaneylen (LEDTechno) en Hans Similon (Mobile Vikings).

Sven Martens 22Pharma uit Heusden-Zolder is vooral actief in de verkoop van voorschriftvrije producten voor apothekers in België en Luxemburg. De klanten kunnen er ook terecht voor advies of voor de inrichting van de apotheek. Zaakvoerder Sven Martens deed eerst saleservaring op bij Omega Pharma. Zijn contacten en marktkennis zorgden vervolgens voor een snelle groei van zijn eigen onderneming 2Pharma. In 5 jaar tijd maakte hij van de eenmanszaak een internationale KMO met nu al 24 medewerkers.

En nu? Er wacht laureaat Sven Martens een zware verantwoordelijkheid. Hij treedt in de voetsporen van zijn voorganger Kurt Hensen (ES International) en misschien zelfs in die van Jo Nelissen (ABN klimatisatie) en Jochim Aerts (Ridley Bikes) die beiden tot Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar werden uitgeroepen. Op 15 mei wordt uit de provinciale laureaten de Vlaamse winnaar bekendgemaakt.