Het nieuwe stadsportaal en content management systeem van Stad Mechelen, ontwikkeld en uitgevoerd door internetspecialist anaXis uit Hasselt, heeft de onderscheiding van meest gebruiksvriendelijke applicatie ontvangen bij de uitreiking van de eGov-awards van de technologiefederatie Agoria.

“Het belangrijkste aspect is de meerwaarde die voor de burger gecreëerd wordt,” aldus de jury. “Naast het informatieve luik, werd vooral gefocust op het participatieve aspect. De stadsblog mechelenblogt.be, Flickr en social media werden betrokken en een gloednieuwe projectblog beleefmechelen.be werd opgericht.”

Met de awards wil Agoria overheidsdiensten, die met digitale projecten hun administratie vereenvoudigen en hun dienstverlening aan burgers en bedrijven verbeteren, in de bloemetjes zetten. “AnaXis hecht enorm veel belang aan gebruiksvriendelijkheid,” zegt Mark Vanlook van anaXis. “Het succes van een overheidsloket is voor een groot stuk afhankelijk van de toegankelijkheid van de diensten voor de burgers. Hoe complex de IT-structuur ook achter de schermen is, voor de burger moet de website, en dus de communicatie en interactie met de stad, zo eenvoudig mogelijk zijn. Wij zijn dan ook enorm trots op deze award.”