amptecAmptec uit Diepenbeek, een bedrijf dat professionele geluidsapparatuur voor studio’s, omroepen en zalen verkoopt en installeert, verhuist uit plaatsgebrek weldra naar een nieuwe vestiging in Bilzen. Op de KMO-zone De Spelver heeft zaakvoerder Bart Willems een perceel van 50 are gekocht, waar de 40 werknemers van de onderneming een onderkomen zullen vinden.

“Onze keuze voor De Spelver heeft op de eerste plaats te maken met de gemakkelijke verbinding met de autosnelweg,” zegt Bart Willems, Bilzenaar van origine. “Veel van onze activiteiten vinden plaats in het centrum van het land en dan is een goede ontsluiting en bereikbaarheid essentieel. Bovendien komen heel wat van onze medewerkers uit de regio Bilzen. Voor mij persoonlijk voelt dit als thuiskomen. Amptec werd immers opgestart in mijn woning in Mopertingen.”

Schepen van Economie Bruno Steegen is blij met de nieuwe investeerder: “In de nabije toekomst verwacht het bedrijf zijn personeelsbestand uit te breiden met meerdere werknemers per jaar, wat uiteraard goed nieuws betekent voor de plaatselijke werkgelegenheid.”